Leer

Leer is een warm en duurzaam materiaal en onze leren tegels absorberen bovendien geluid en geven een unieke, robuuste uitstraling aan je interieur. Leer is een natuurlijk product met uitzonderlijke eigenschappen.

De Wandspecialist gebruikt leer dat afkomstig is van dieren die buiten hebben geleefd en niet voor hun huid worden gefokt. Deze dieren worden blootgesteld aan natuurlijke elementen, prikkeldraad en muggenbeten. Soms laat dit sporen achter die ook na verwerking van het leer zichtbaar zijn, maar dit maakt het leer uniek en geeft het karakter.

Ons hoogwaardige leer is gemaakt van 100% rundleer en is niet afgewerkt met een kunstmatige laag, waardoor het product uniek blijft en zijn natuurlijke uitstraling behoud.

Onze kleuren
De Wandspecialist heeft zorgvuldig zes prachtige kleuren geselecteerd die perfect in uw interieur passen: Beige, Desert, Ebony, Frost, Lava en Taupe. Elke kleur heeft zijn eigen karakter en zijn goed te combineren met ander materiaal zoals hout, steen of beton.

De kleuren kunnen per leren tegel licht variëren in nuance, individueel of van doos tot doos. De kleur van het leer wordt mede bepaald door licht, temperatuur, luchtvochtigheid en zelfs ouderdom. Wij hebben geen invloed op deze factoren maar dat is uiteindelijk ook de charme van natuurlijk leer. Ook na plaatsing van de leren tegels kan de kleur op den duur enigszins veranderen onder invloed van licht, zonlicht en vochtigheid.

TIP:Als u een oppervlakte groter dan 1 m² met tegels gaat bedekken, verdeel dan de leren tegels uit de verschillende dozen. Mix de kleurtinten en creëer een eyecatcher in je interieur.

Legpatronen en voorbeelden
Het is nu aan jou om een ​​patroon te kiezen. De leren wandtegels worden vaak horizontaal geplaatst. 

Maar misschien wil je wel iets anders proberen. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus wees creatief! Je kan zelfs verschillende kleuren combineren.

Laat u inspireren

We hebben de afgelopen jaren de afwerking van velen bestaande en nieuwbouwwoningen mogen verzorgen.
Een greep van de resultaten vind u hier. Laat u inspireren.

Prijsopgave aanvragen