Kokos

Kokos wandbekleding: een spectaculaire blikvanger in elk interieur!

Bent u op zoek naar een unieke en duurzame wandbekleding, dan bent u bij onze Kokos mozaiek tegels aan het juiste adres. Voor deze wandpanelen wordt de schil van de kokosnoot in kleine vierkantjes gezaagd en aan elkaar verlijmd met als resultaat een spectaculaire wandbekleding die zorgt voor een wow-factor in elk interieur.

Het Kokos mozaiek wat wij leveren komt van onze trouwe partner Nature at home, die enkel en alleen natuurlijke en duurzame wandbekleding produceren. Voor de productie van deze prachtige exotische wandpanelen wordt kokos uit Indonesië gebruikt. De kokos die normaal verloren zou gaan na het verwerken van de melk en het vlees, wordt nu optimaal benut en vervaardigd tot prachtige wandbekleding!

Gezien het hoge armoedecijfer in Indonesië is de productie van de kokostegels een schot in de roos voor de inheemse bevolking. Zo kan een productie van 250 m² minstens 40 arbeiders een hele maand bezighouden.

Net als bijvoorbeeld hout, ‘leven’ de tegeltjes echt. Dat betekent dat er kleine kleurverschillen kunnen bestaan of dat het ene tegeltje iets grover is dan het andere. En bij de grote tegels die gemaakt zijn van de buitenschil, ziet u soms zelfs de vlassige vacht van de noot nog zitten. Maar dat maakt een wand met kokos juist zo uniek. Bovendien geeft het een muur een luxe en warme uitstraling.

Voordelen van een kokoswand:

  • Unieke blikvanger in uw interieur
  • Het kan ook in vochtige ruimtes gebruikt worden
  • Het is zeer ecologisch en milieuvriendelijk omdat gebruik gemaakt wordt van restafval van kokosnoten na dat de melk en het vlees zijn gebruikt voor de voedingsmiddelenindustrie
  • Een productie van 250 m2 kokos betekent 1 maand werk voor 40 arbeiders in Indonesië
  • Het behoeft geen onderhoud
  • Het is een van de meest eco-vriendelijke wandbekleding die er zijn

Laat u inspireren

We hebben de afgelopen jaren de afwerking van velen bestaande en nieuwbouwwoningen mogen verzorgen.
Een greep van de resultaten vind u hier. Laat u inspireren.

Prijsopgave aanvragen