Hout

Haal de natuur in huis met houten wandbekleding!

In plaats van traditioneel behang of een simpele lik verf, kunnen wij uw wand ook bekleden met hout. Hout op de muur geeft een prachtige warme uitstraling en zorgt voor een natuurlijke demping van geluid. Er zijn verschillende manieren om hout op de wand te verwerken.


Rustieke duurzame wandpanelen

Ten eerste zijn er de milieuvriendelijke houten wandpanelen. Deze panelen zijn er in verschillende houtsoorten en bestaan uit losse houtstrips die samengevoegd worden tot een pakkend en vooral stijlvol geheel. De houtstrips bestaan uit houten reststukken en zijn te verkrijgen in diverse houtsoorten; noten, eiken, essen, etc. De wood panels zijn duurzaam, decoratief, sfeervol, gemakkelijk te installeren en verbeteren de akoestiek in elk interieur. Alle woodpanelen zijn een perfecte milieuvriendelijke oplossing omdat ze voor 100% gemaakt worden uit rest- en afvalmaterialen uit houtzagerijen.

Hergebruikt hout: hout met historie

Daarnaast kunnen we uw wand bekleden met het prachtige Oerplank. De Oerplank collectie bestaat uit een 20-tal unieke varianten recuperatiehout met elk hun eigen verhaal. Hergebruikt hout van bijvoorbeeld oude whiskyvaten, grote boerenschuren of oude vissersboten verwerkt tot een wand met een ongeëvenaarde authentieke uitstraling.

Het oude hout wordt wereldwijd verzameld en in de fabriek in Azië opnieuw verwerkt tot wand of vloerplanken. De fabriek werkt volgens het groene LEED-certificeringssysteem (Leadership in Energy and Environmental Design). Als grondstof wordt FSC-gecertificeerd hout gebruikt. Dit betekent dat dit hout geïmporteerd is uit verantwoord beheerde bossen.

Wist u dat?

U kunt ook uw complete vloer bekleden met Oerplank!

Houten wandbekleding in uw interieur

U kunt de houten wandbekleding op diverse manieren in uw interieur verwerken. Denk bijvoorbeeld aan het bekleden van een volle wand in de slaapkamer, of slechts een verticale strook achter het toilet. Het kan geïnstalleerd worden in de badkamer (niet in de natte cel) maar ook in de keuken creëert het een rustiek en warm effect.

De voordelen van houten wandbekleding op een rij:

  • Natuurlijke, warme en rustieke uitstraling
  • Aangename akoestiek; houten wandbekleding zorgt voor een goede geluidsisolatie en maken dat de kamer minder hol klinkt
  • Natuurlijke warmte isolator; minder betalen voor uw energie rekening
  • Milieuvriendelijk; we gebruiken resthout of gerecycled hout
  • Hout is sterk en resistent en veel minder gevoelig voor beschadigingen als een geschilderde of behangen wand

Laat u inspireren

We hebben de afgelopen jaren de afwerking van velen bestaande en nieuwbouwwoningen mogen verzorgen.
Een greep van de resultaten vind u hier. Laat u inspireren.

Prijsopgave aanvragen